sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vaasa KV

Taas on ehtinyt tapahtua vaikka mitä sen jälkeen kun viimeksi kirjoittelin tänne blogiin! Vaasan reissu takana, vaikka me nyt käytiinkin se H hakemassa, ei reissusta jäänyt yhtään paha maku suuhun. Norris käyttäytyi paaaaljon paremmin kuin Turussa, ehkä kasvattajan läsnäololla oli meihin molempiin rauhoittava vaikutus. ;) Viikko sitten sunnuntaina käytiin Lilon kanssa mätsärissä pyörimässä JH-kehässä kakkosiksi, Norris ansaitsi äänekkäällä esiintymisellään tuloksen SIN ei sij. Pistetään väsymyksen ja ekan ulkomätsärin piikkiin. Tai oltiin me joskus ihan pikkupikkupentuna viime syksynä ulkona, mutta sen jälkeen kaikki näyttelyt/mätsärit ovat olleet hallissa. Laskeskelin just että ehditään noin neljään mätsäriin ennen erkkariviikonloppua, saa nähdä miten meidän käy... En kyllä kauheeasti H:ta enempää odota, mutta jos käytös saataisiin vähän paremmalle mallille, olisin oikein happy. :)





Kyllä siitä vielä nätti tulee <3 Tuomari selitti vielä ennen kehästä poistumistamme ihan suoraan että "at the moment he doesn't have a body", mikä on kyllä ihan totta. Tuo on vieläkin hieman laihassa kunnossa ja tarvitsee paljon aikaa valmistuakseen.

Tuomari: Carin Åkesson, SWE
"För stor hane. Kilformat huvud. Litet runda ljusa ögon. Litet brett placerade öron. Utmärkt överlinje. I dag är han mycket utvecklad i kroppen. God skuldervinklar. Tillräckliga vinklar bak. Rör sig med bra steglängd. Allt för trångt framifrån." JUN-H

Tosiaan oon ilmoittanut Norriksen tuonne erkkariin plus sitä edeltävään ryhmänäyttelyyn. Saa nähdä lähdetäänkö muualle tässä kesän aikana ollenkaan, voi olla että meidän näyttelyaktiivisuus jää mätsäreihin ja treenailuun. Toki voisi jotain loppukesän näyttelya harkita, mutta lähinnä meidän näyttelyrundi jatkuu loppuvuodesta/ensi vuonna. Lilo mun tekisis mieli jonnekkin ilmoittaa, mutta voi olla että se sterkataan vielä ennen seuraavia juoksuja. Vielä jonain päivänä se tulee vielä kehässä käymään, vaikka sitten veteraanina vasta.






Lilo sai poseerata vielä vähän mätsärin päätyttyä, tuuli toi aika mielenkiintoisen efektin tuohon turkkiin... Lilossa ei oo juuri muuta vikaa kuin tuo surkea turkki, muuten siitä on tullu ihan nätti <3 Viimeisessä kuvassa Lilon uusi rakkaus, hiirivinku, jollaisia toin tuliaisina Vaasasta oikein kolme kappaletta! Lilo on ihan in love :D

torstai 2. huhtikuuta 2015

We've only just begun

Tällä kertaa sekalaisia kuulumisia näin vaihtelun vuoksi :) Norriksen kanssa käytiin ensimmäistä kertaa hierojalla 31.3., Lemmikkikulmassa Virpi Liinojalla. Ulkona liikkeiden katselu ei oikein onnistunut, ainoa mitä niistä sai irti oli tuo laukassa pomppiva takapää, jonka olen itsekin pannut merkille lenkkeillessä. Hieronnassa sitten kävikin ilmi että takajalat ovat aika kireinä, alustavasti sovittiin että käydään kolme kertaa nyt aika tiuhaan tahtiin ja sitten katsellaan lähtevätkö jumit aukeamaan. Seuraava aika varattiin ensi tiistaille. Jäi kyllä positiivinen fiilis tuosta käynnistä, N rauhoittui lopulta yllättävän nopeasti ja taisi vähän tykätäkin käsittelystä ;) Saatiin myös vähän vinkkejä tuohon rähjäysongelmaan, sitä tuli vähän esiteltyä kun ulkona katsottiin liikkeitä...


Käytiin viime sunnuntaina ja eilen kiertämässä Jakomäen metsää, kokoonpanolla, minä, ystäväni Heidi, Norris ja Lilo, keskiviikkona mukaan liittyi vielä Heidin Tito-cockeri. Sunnuntaina tuli napsittua aika paljon kuvia, keskiviikkona mentiin sen verran myöhään että valoa ei enää riittänyt. Hieronnasta tuli kotiläksynä mm. paljon vapaana ulkoilua, joten noita metsä- & peltolenkkejä tullaan harrastamaan nyt reilusti. Lilo pysyy vapaana tosi hyvin, luotan siihen sen verran etten ota edes hihnaan vaikka toinen koira jossain kaukana menisikin, kontaktissa kuljetaan poispäin. Norriksen otan kiinni vaikken usko että sekään kauas lähtisi, mutta varmuuden vuoksi junnu pysyy vielä hihnassa kun on muita koiria lähettyvillä. Aika hiljaista oli molempina päivinä, yksi koira taisi tulla vastaan per lenkki. 






Meillä alkoi nyt tehokuuri tuon rähjäämisen kitkemiseksi. Meinasin jo vähän jäädä neljän seinän sisälle piiloon kun ihmiset alkoivat meille lenkeillä vihaisena huutelemaan, tästähän seurasi se että Norris alkoi herkemmin reagoimaan myös lähestyviin ihmisiin. Nyt oon tehnyt päivässä useamman lyhyen pikkulenkin naksuttimen kanssa ja palkannut aina kontaktista, tänään Norris tarjosi jopa liikkeessä kontaktia, mitä se ei juuri ikinä tee! Ensi viikolla päästään tekemään ohitustreeniä Noppa-sheltin kanssa, tästä se lähtee! 

Huomenna tehdään Heidin ja Titon kanssa pieni päiväreissu Lahteen ja mätsäreihin. Lilo on kolmikosta ainoa joka pääsee kehään asti, Tito ja Norris pääsevät kuunteluoppilaiksi totuttelemaan tilanteeseen. Tavoitteena olisi kesällä päästä kokeilemaan mätsäröintiä myös Titon kanssa :) Kiltii ja hyvin käyttäytyvä koira, mutta vieraat ihmiset vähän jännittää. Norris taas saa harjoitella häkkiin rauhoittumista ja kehän laidalla odottelua, nyt mullakaan ei ole samaa stressiä kuin Turussa kun ei kehään asti tarvitse mennä. Lilon kanssa on niin helppoa ja mukavaa kun tietää että se osaa. Odotan ihan innolla tämän kuukauden mätsäreitä, pitkästä aikaa pääsee taas Lilon kanssa harrastamaan aktiivisemmin. Agilityä tosiaan jatketaan varmaan syksyllä/talvella kun Norris on kuvattu ja paremmassa lihaskunnossa. Kesällä keskitytään pitkiin metsälenkkeihin ja mätsäreihin. Näyttelyitäkin on enää edessä Vaasa ensi viikonloppuna ja toukokuussa Harjavallassa ryhmis+erkkari -kombo, sitten meillä onkin näyttelytaukoa varmaankin ihan syyskuuhun asti. "Needs to mature!" kertoo kaiken, niinkuin kasvattaja sanoi. Ei oo vielä mun kakaralla paljon kehiin asiaa ;)

Norppa 10,5kk